۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۳:۲۱

از ابتدای سال جاری تا ۴ مهر ماه؛

تامین ارز واردات از مرز ۳۳ میلیارد دلار گذشت

تامین ارز واردات از مرز ۳۳ میلیارد دلار گذشت

بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۴ مهر ماه امسال ۳۳ میلیارد و ۱۰۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، از اول فروردین ماه تا ۴ مهر ماه امسال برای کالاهای اساسی و دارو ۷ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۷ میلیارد و ۶۸۹ میلیون دلار، برای خدمات ۸۱۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.

تامین ارز واردات از مرز ۳۳ میلیارد دلار گذشت

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۷ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.

این گزارش حاکی از آن است که در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۷ میلیارد و ۶۸۹ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۷ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار و در مجموع ۲۵ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار تأمین ارز صنایع صورت گرفته است.

در تکمیل این گزارش تشریح شده است که تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۲ میلیارد و ۵۳۲ میلیون دلار، «صنایع معدنی» یک میلیارد و ۸۸۳ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» یک میلیارد و ۷۹۲ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۱۳۸ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل ۸۸۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۷۶۷ میلیون دلار، یک میلیارد و ۴۶۸ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۴۷ میلیون دلار، ۶۱۶ میلیون دلار، ۲۵۷ میلیون دلار، ۵۰ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۴ مهر ماه سال جاری دریافت کرده اند.

همچنین تا تاریخ ۴ مهر ماه، سایر صنایع ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده اند.

گفتنی است، در روز چهارشنبه ۴ مهر ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۹ هزار و ۵۳۴ تومان، یورو با نرخ ۵۵ هزار و ۲۳۳ تومان و درهم با نرخ ۱۳ هزار و ۴۸۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. هم‌چنین تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۶ هزار و ۵۱۱ تومان، مبادله یورو با نرخ ۵۱ هزار و ۸۶۲ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۶۶۴ تومان بود.

تامین ارز واردات از مرز ۳۳ میلیارد دلار گذشت

کد خبر 6236050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۵
      0 0
      ارز توسط بانک مرکزی ارزی به طرف داده میشه بعد طرف یا از ارز هزینه چیز دیگری می کنه یا از واردات به داخل کشور چه اتفاقی میافته !؟ خودشون هم با ارز آزاد به دست ملت با کلی سود به جیب عرضه می کنند این یعنی تورم ایجاد گرانی در کشور و هیچ کشور توسعه یافته منطقه ای چنین قوانین ارزی در بانک خودش نداره
    • NP AE ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۵
      0 0
      ارز واردات که مشخصه بله توسط بانک مرکزی ارزی داده میشه اما قسمت دومش چطور مطلع هستند که بعد واردات با ایجاد تورم گرانی سودش به کجا به چه اشخاصی منابعی تعلق می گیره و چه مقدار هم تعلق میگیره ؟ بله قسمت دوم مشکلات فساد و ایجاد تورم در جامعه درون خود دستگاه بانک مرکزی ارزی به بار آورده